Stretol som sa s problémom na dual SIM telefóne Lenovo P70 kde napriek tomu že na jednej karte bola aktivovaná službu CLIP tak sa pri volaní niekomu zobrazovalo súkromné číslo/utajené číslo. V návode sa dozviete ako odkryť utajené číslo pomocou nastavení v mobile.

Čo je to CLIP & CLIR?

Služba CLIP umožňuje zobrazovať vaše číslo volanému a umožní vám vidieť číslo volajúceho vám v prípade že má druhá strana tiež CLIP.

Služba CLIR zabraňuje zobrazeniu vášho telefónneho čísla na displeji volaného. Ak chcete povoliť zobrazenie vášho čísla pre konkrétny hovor, vytočte volané číslo v tvare *31# telefónne číslo. Prípade si ho môžete aj takto uložiť.

Ako aktivovať služby sa dozviete na stránkach vášho mobilného operátora, je to možné prostredníctvom telefonátu na zákaznícku linku (napríklad u Orange 444) alebo formou SMS správy či internetu.

Službu CLIP je možné aktivovať zavolaním na telefónne číslo *30* (nedovoláte sa nikam, len sa spustí UMSS kód, ktorý zmení nastavenie)

Ako odkryť utajené číslo, odtajnenie čísla

Prejdite na telefón akoby ste niekomu išli volať (väčšinou modrá ikona telefónu) a stlačte tlačidlo Možnosti (väčšinou hardvérové tlačidlo vľavo dole alebo na displeji tri bodky…) a ťuknite na Nastavenia hovorov → posuňte sa úplne dole a ťuknite na Ďalšie nastavenia → Výber SIM → ID volajúceho → Zobraziť číslo

Ikona telefónu → Možnosti → Nastavenia hovorov → Ďalšie nastavenia → ID volajúceho → Zobraziť číslo
Ikona telefónu → Možnosti → Nastavenia hovorov → Ďalšie nastavenia → ID volajúceho → Zobraziť číslo

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Postup sa môže na jednotlivých mobiloch líšiť v detailoch, napríklad ID volajúceho sa môže volať identifikácia volajúceho alebo moja identifikácia. Na dual-sim telefónoch budú v ponuke 2 ID. Do ponuky nastavení sa môžete dostať aj cez klasické nastavenia

čítajte inde:

Tento web som založil v roku 2012 a snažím sa tu pridávať rôzne návody a tipy ☺

Facebook Twitter Google+ YouTube Vimeo Skype